Sosyal Medya

Güncel

Darbeciler, 15 Temmuz gecesi ‘araba yarışı oyunu' ile haberleşmişler!

Darbe girişimi sırasında Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerini tutan 117 askerle ilgili iddianameye göre darbeciler haberleşme için bir araba yarışı oyunu kullandı.



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 23. Motorlu Piyade Alayı ve komuta kademesi hakkında detaylı bilgilere yer verilerek, KOKTOD (Kolluk Kuvvetlerini Toplumsal Olaylarda Destekleme ) görevi üstlenen askeri birliklerden biri olan 3. Tabur Komutanının, tutuklandıktan sonra 

BYLOCK'DAN SONRA ASPHALT 8 AÄ°RBONE

Vatan gazetesinin haberine göre; Silivri Ceza ve Tutukevi Kampüsü'nde intihar eden Yarbay Ä°smail Çakmak olduÄŸu anlatıldı. Ä°ddianamede şüphelilerden Mehmet Talan'ın telefonunda yapılan incelemede “Asphalt 8 Airborne” isimli uygulamanın yüklü olduÄŸunun tespit edildiÄŸi belirtildi. Ä°ddianamede bu uygulamanın örgüt içerisindeki haberleÅŸme ve talimatların iletilmesinde kullanıldığı, bu kapsamda cep telefonlarında araba yarışı oyunu izlenimi veren araba ikonlu ‘Asphalt 8 Airborne' ismini taşıdığı ve uygulamanın mesajlaÅŸma programı olduÄŸu belirtildi.

ÖZKÖSE GÖREVLENDİRİLDİ

Ä°ddianamede kalkışma öncesi 2. Zırhlı Tugay Komutanlığında gerçekleÅŸtirilen toplantılarda hakkında baÅŸka dosya üzerinden soruÅŸturma yürütülen Kurmay Albay Ömer Faruk Özköse'nin alınan kararlar doÄŸrultusunda Kartal Köprüsü ve Samandıra GiÅŸelerini kontrol altına almakla görevlendirildiÄŸi belirtildi. Alay Komutanı Ömer Faruk Özköse'nin ÅŸifreli haberleÅŸme programı ByLock programı kullanıcısı olduÄŸu belirtildi. Ä°ddianamede Kartal köprüsü ve Samandıra giÅŸeleri bölgesinin, stratejik öneme sahip noktalar olarak kabul edildiÄŸi bunun nedeninin ise kalkışmada görevlendirilen birliklerin hedeflenen bölgelere rahatça ulaÅŸabilmelerinin ve kalkışmaya müdahale etmesi muhtemel unsurların hareket kabiliyetlerinin sınırlandırılması olduÄŸu anlatıldı.

"ARAÇ ÜSTÜMDEN GEÇTİ"

Ä°ddianamede, ifadesine yer verilen müştekilerden Ayhan Ayyıldız, televizyonda darbe bildirisinin okunmasının ardından Kartal köprüsüne gittiÄŸini ve karşılarına çıkan bir aracın vatandaÅŸların arasına daldığını söyledi: “Araç bana çarparak altına aldı ve aracın saÄŸ lastikleri üzerimden geçti. Yaklaşık 45 gün hastanede kaldım. Doktorlar çoklu organ zedelenmesi olduÄŸunu söylediler. Bu kalkışmayı yapan ve benim yaralanmama sebebiyet verenlerden davacı ve ÅŸikayetçiyim.”

Ä°NTÄ°HAR EDEN YARBAYIN Ä°FADESÄ° DE GÄ°RDÄ°

Ä°ddianamede Kartal Köprüsü'ne giden birliÄŸin başında bulunduÄŸu belirtilen Tabur Komutanı Yarbay Ä°smail Çakmak'ın, vatandaÅŸların baskısı sonucu döndüğü birliÄŸinde gözaltına alındığı ve tutuklanarak gönderildiÄŸi Silivri Cezaevi'nde intihar ederek öldüğü belirtildi. Çakmak'ın ifadesinde, 15 Temmuz gecesi Alay Komutanı Albay Ömer Faruk Köse'nin emri ile, ‘toplumsal olay var' denilerek birliÄŸi ile Kartal Köprüsü'ne gittiÄŸini söylüyor: Kartal köprüsüne geldiÄŸimizde vatandaÅŸ birikmesi yoktu. Gelen vatandaÅŸlara da ‘olay ihbarı var' dedik. Sonrasında Alay Komutanı yanında 4 yüzbaşı ve 1 binbaşı ile geldi. Bana, ‘Ä°htilal oluyor arkadaÅŸlar seni bilgilendirecekler. Talimatlara uyalım' emri verdi. Ben de Alay komutanına, ‘Ben bu iÅŸte yokum. Böyle bir emri kabul etmiyorum. Bu iÅŸe giriÅŸmem' diyerek birliklerime ‘geri dön emri' verdim. Ancak yol kesilmesinden dolayı kışlaya intikal edemeyen birliÄŸimin bir kısmı Maltepe askeri lojmanlarına, bir kısmı da Tuzla'ya gitti. Ben de baÅŸka bir askeri araçla birliÄŸe döndüm. Biz, Kartal köprüsüne giderken silahlarımızla deÄŸil kalkan ve coplarımızla gittik. Kesinlikle ihtilal gibi bir olaydan haberim yoktu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.